flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27 жовтня 2017 року на зборах суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області прийнято рішення про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо призначення суддів

30 жовтня 2017, 15:05

Згідно Наказу ДСА України «Про визначення кількості суддів в окремих місцевих загальних судах» в Бориспільському міськрайонному суді Київської області затверджено штатну чисельність суддів - 15. Між тим, станом на жовтень 2017 року фактична кількість суддів становить 10, з яких лише 4 суддів мають право здійснювати правосуддя, отже відсоток непрацюючих суддів складає 73%.

Рішенням Зборів суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 20.10.2017 року скасовано спеціалізацію у зв’язку з великим навантаженням.

Судді вважають, що така кількість справ, що перебуває на розгляді суддів, є  неспівмірною з фізичними можливостями людини, з огляду на  необхідність ретельного вивчення всіх матеріалів справи, проведення судового засідання та постановлення за результатами розгляду справи  законного, обґрунтованого та вмотивованого судового рішення.

Наявна кількість справ в провадженні суду, з урахуванням кількості суддів, які здійснюють правосуддя, унеможливлює здійснити призначення та провести розгляд справ у строки, визначені законом та призводить до  порушення прав громадян на розгляд справи в розумний строк.

 У цьому зв’язку, 27 жовтня 2017 року на зборах суддів Бориспільського міськрайонного суду Київської області прийнято рішення про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо обрання суддів Кабанячого Ю.В. та Яковлєвої Л.В. на посаду судді безстроково.