flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд суддею Чиркою С.С. справи за позовом Бориспільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Держкомзему

29 липня 2013, 16:49

У провадженні судді Чирки С.С. перебуває цивільна справа за позовом Бориспільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі: Головного управління Держкомзему у Київській області, Дніпровського басейнового управління водних ресурсів, Київської обласної держадміністрації, Бориспільської райдержадміністрації до ТОВ "Інфінітум", Пірязєвої З.Р. та інших (300 відповідачів) про ивзнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та договір купівлі-продажу земельних ділянок. Розгляд справи призначено на 10.30 год. 29.07.2013р.

29 липня 2013 року відбулось чергове судове засідання в цивільній справі за позовом Бориспільського міжрайонного прокурора, в інтересах держави в особі Головного управління Держкомзему у Київській області, Дніпровського басейнового управління водних ресурсів, Київської обласної держадміністрації, Бориспільської райдержадміністрації, до ТОВ «Інфінітум», Пірязєвої З.Р., Патворової К.С., Пащенко В.В. та інших осіб, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Управління Держкомзему у Бориспільському районі Київської області про визнання недійсними державних актів на право власності на земельній ділянки та договорів купівлі-продажу земельних ділянок.

У судове засідання особи, які беруть участь у справі, не з’явилися. Бориспільський міжрайонний прокурор Київської області про час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку. Проте, відповідачі у загальній кількості триста однієї особи (триста фізичних осіб) та ТОВ «Інфінітум» не з’явилися у судове засідання, крім того щодо них відсутні відомості про вручення їм судових повісток.  

Згідно ч.1 та ч.5 ст.74 ЦПК України судові виклики здійснюються судовими повістками про виклик. Судова повістка разом із розпискою, а у випадках, встановлених цим Кодексом, разом з копіями відповідних документів надсилається поштою рекомендованим листом із повідомленням або через кур'єрів за адресою, зазначеною стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі. під розписку. У разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх адреси, судова повістка надсилається: юридичним особам - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

Відповідно до положень п.1 ч.1 ст.169 ЦПК України суд відкладає розгляд цивільної справи в межах строків розгляду справи у разі неявки у судове засідання однієї із сторін або будь-яких інших осіб, які беруть участь у справі, про яких немає відомостей, що їм вручені судові повістки.

Оскільки, обєктивність та правильнійсть розгляду справи і ухвалення законного та обгрунтованого рішення залежить від участі у розгляді справи усього складу осіб, які беруть участь у справі. Тому відповідно до вимог п.1 ч.1 ст.169 ЦПК України суд зобов’язаний відкласти розгляд цивільної справи якщо щодо будь-якої особи, яка бере участь у розгляді справи відсутні відомості про вручення судових повісток. 

Тому, наступне судове засідання по даній цивільній справі призначено о 9 годині 00 хвилин 12 вересня 2013 року.