flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проаналізовано роботу суду зі зверненнями громадян у 2017 році

19 січня 2018, 15:20

Звернення громадян є одним із засобів захисту їхніх прав та законних інтересів. Це право закріплено у Конституції України. Так, у ст. 40 Конституції України зазначено, що всі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, які у свою чергу зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Найважливішими завданнями по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Бориспільського міськрайонного суду Київської області  під час розгляду звернень є конкретний розгляд питань, порушених заявниками, надання максимально можливого сприяння у їх вирішенні, всебічного, своєчасного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, захист законних прав та інтересів громадян та недопущення посягання на них.

За результатами проведеного узагальнення по роботі зі зверненнями громадян у 2017 році ми дійшли висновку, що усі звернення розглянуті в строк не більше 15 днів, адвокатські запити не більше 5 днів.

У період з 01.01.2017 року по 31.12.2017 року до суду надійшло всього 115 звернень, а саме: 73 заяви, 15 скарг, 27 адвокатських запитів.

   Всі звернення, що надійшли від громадян та юридичних осіб до суду, розглянуті без порушень строків.

 На всі заяви, скарги надані вмотивовані відповіді та роз’яснення. Звернення громадян знаходяться під постійним контролем голови суду. Відповіді готуються таким чином, щоб не допустити надходження повторних звернень.

Обговорення та аналіз ведеться по кожному із звернень, за результатами чого вживаються певні заходи.

Нагадуємо, що звернення (пропозиції (зауваження), заяви (клопотання), скарги) до Бориспільського міськрайонного суду  можуть бути:

подані через канцелярію суду (каб. 5);

поштою (на адресу: вул. Київський шлях, 72, м. Бориспіль, 08300);

 надіслані на електронну адресу суду inbox@bpm.ko.court.gov.ua                                                   

висловлені на особистому прийомі керівництву суду;