flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінальної справи по факту смерті народного депутата України В"ячеслава Максимовича Чорновола

31 липня 2013, 16:07

Як повідомлялось раніше після дослідження матеріалів кримінальної справи, потерпілою стороною повторно заявлено клопотання про виклик додаткових свідків, оскільки потерпілі не погоджуються з кваліфікацією злочину, що інкримінується органом досудового слідства підсудному Куделі В.М.

18.06.2013 року судом винесена процесуальна ухвала про застосування примусового приводу свідків, які не з’явилися в судове засідання, які повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи. Виконання примусового приводу доручено слідчому Управлінню ГУ МВС України в Київській області. Контроль за виконання примусового приводу покладено на Управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області.

В судові засідання, які відбулися о 10 год. 00 хв.  15.07.2013 року та 16.07.2013 року з’явилися: прокурор Єлфімов І.П., потерпілі: Чорновіл Т.В., Чорновіл В.М., Павлов В.С., представники потерпілих: Степаненко М.Л. та Ніказаков В.П., підсудний Куделя В.М., захисник підсудного Кузьменко В.О. та два свідка, які були допитані.

По справі оголошена перерва до 29.08.2013 року та 30.08.2013 року у зв’язку з повторним дорученням про примусовий привід свідків, оскільки попереднє доручення виконано не належним чином. Також судом здійснено виклик свідків, які не з’явилися в судові засідання, але з поважних причин не могли з’явитися на виклик до суду.

Контроль за виконанням указаного доручення направлено на виконання до Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України.

Крім того, під час розгляду даної справи 15.07.2013 року, були присутні засоби масової інформації: ТОВ «ТРК «ТелерадіоСвіт» та Українська редакція Радіо Свобода.