flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Акція протесту біля приміщення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо дій судді Ткаченка Дмитра Володимировича під час розгляду цивільної справи (частина II)

05 серпня 2013, 11:37

29.07.2013 року біля приміщення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відбулась акція протесту, що була спрямована проти судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області Ткаченка Дмитра Володимировича. Проведення акції поширене засобами масової інформації, в тому числі і телеканалом «Інтер» в новинах «Подробиці».

Бориспільський міськрайонний суд Київської області додатково повідомляє наступне.

Незважаючи на відсутність достовірної інформації, як надалось можливим встановити, події, що відбувались 29.07.2013 року біля приміщення ВККС України відносно судді Ткаченка Д.В. стосувались крім цивільної справи №359/420/2013 за позовом Гуральника М.Г. до Труханової В.М., Крикун М.П., Блиндер Л.М., Янченко М.М., Тищенка І.М., Журавля С.І., Прудкої О.П., Петровського В.І., Петровської М.О., Котенко Л.М., Тарасова П.В., Тищенко М.О., Приходька І.В., Говоруна А.І., Сидоренка К.Г. про захист честі, гідності та ділової репутації, також і цивільної справи №359/1059/13-ц за позовом Дударківської сільської ради Бориспільського району Київської області до Блиндер Любові Михайлівни про стягнення безпідставно отриманих коштів.

У зв’язку з цим, повідомляємо, що зазначена справа надійшла до суду 08.02.2013 року, а провадження у ній відкрито 21.05.2013 року після виконання суддею Ткаченко Д.В. вимог ухвали апеляційного суду Київської області від 17.04.2013 року та повторного вирішення питання про відкриття провадження у справі (попередньо згідно ухвали судді від 11.02.2013 року у відкритті провадження було відмовлено, оскільки на думку судді даний позов підлягав розгляду в порядку,  визначеному КАС України).

Після відкриття провадження, відповідач Блиндер Л.М. була належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи на 18.06.2013 року, а саме 28.05.2013 року, про що свідчить зворотнє повідомлення про вручення судової повістки, що міститься в матеріалах даної цивільної справи.

Після чого, зважаючи на те, що представник позивача не заперечував проти ухвалення заочного рішення, судом в складі головуючого судді Ткаченка Д.В. та секретаря судових засідань Колісник О.В., постановлено заочне рішення про задоволення вимог Дударківської сільської ради Бориспільського району Київської області в повному обсязі. При цьому підставою для задоволення вимог стало наявність судових рішень, ухвалених в порядку, визначеному КАС України.

В той же час, Блиндер Л.М. скористалась своїм правом на перегляд заочного рішення суду та подала заяву про його перегляд. Після усунення недоліків такої заяви, остання призначена до розгляду в судовому засіданні на 20.08.2013 року в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду Київської області о 09.30 год. На засідання запрошуються представники громадськості для висвітлення об’єктивності розгляду справи та неупередженості судді.

Слід також зазначити, що заочне рішення суду від 18.06.2013 року містить описки, оскільки в ньому не указано, що розгляд справи відбувся за участі секретаря судового засідання, хоча згідно журналу судового засідання, останній був присутній. Зазначене питання вирішується в порядку ст. 219 ЦПК України шляхом внесення виправлень в рішення суду, в тому числі із ініціативи суду.

Оголошення здійснено з метою інформування громадськості Бориспільщини та висвітлення дійсних обставин справи.

У цьому зв’язку, хочемо зауважити на невідповідності наведених в ефірі каналу «Інтер» фактів з боку КОГО «Захист земель Київщини» та його представників, безпідставності звинувачень в адресу судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області Ткаченка Д.В.

З урахуванням попереднього оголошення суду (частина І), в подальшому просимо громадські організації та їх активістів, а також мешканців села Дударків, утриматись від безпідставних звинувачень та розповсюдження недостовірних слухів щодо діяльності Бориспільського міськрайонного суду Київської області та судді суду Ткаченка Дмитра Володимировича, оскільки вони підривають авторитет судової влади України.