flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження відносно трьох осіб, які обвинувачуються в службовій недбалості, відносно вибуху на АЗС «БРСМ-Нафта» в Переяслав-Хмельницькому районі

25 квітня 2018, 15:20

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває обвинувальний акт відносно особи Г,  особи Б,  особи Ш щодо вчинення ними кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором.

Особа Б та особа Ш обвинувачуються у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також вони обвинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки,які виразились у спричиненні тілесних ушкоджень.

Особа Г обвинувачується у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 275 КК України, а саме: порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки, які виразились у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень.інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого своїх служб тілесних ушкоджень

25.04.2018 р. в судове засідання з’явились: прокурори, обвинувачені, захисники, потерпіла С.

Під час розгляду справи досліджувались письмові докази.

В судовому оголошено перерву до 12 год. 00 хв. 14.05.2018 р. на стадії дослідження доказів.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.