flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження відносно трьох осіб, які обвинувачуються в службовій недбалості, відносно вибуху на АЗС «БРСМ-Нафта» в Переяслав-Хмельницькому районі

11 листопада 2019, 15:02

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває обвинувальний акт відносно особи Г,  особи Б,  особи Ш щодо вчинення ними кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором.

11 листопада 2019 року відкладено розгляд справи, у зв’язку з неявкою свідків.

В судовому засіданні були винесені ухвали про привід свідків та про окреме доручення щодо встановлення дійсного місця проживання свідків.

Наступне судове засідання відбудеться 21 листопада 2019 року, о 12 год. 00 хв. Головуючий суддя – Вознюк С.М.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за №373/2508/14-к .

Інформаційно: Особа Б та особа Ш обвинувачуються у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також вони обвинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки,які виразились у спричиненні тілесних ушкоджень.

Особа Г обвинувачується у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Також обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 275 КК України, а саме: порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки, які виразились у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень.інтересам окремих громадян, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого своїх служб тілесних ушкоджень

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.