flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи суду за 2019 рік

24 лютого 2020, 10:58

17 лютого 2020 року в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду Київської області відбулися збори суддів по підведенню підсумків роботи суду за 2019 рік.

Голова суду представив звіт про діяльність у 2019 році, звернувши увагу колег на результати роботи суду за минулий рік. До Бориспільського міськрайонного суду Київської області  загалом надійшло 13043 справ та матеріалів. Судом розглянуто за звітний період 10473 справ та матеріалів. Середня кількість розглянутих справ та матеріалів на одного суддю становить 1309. Середня кількість надходження справ та матеріалів до провадження одного судді в звітному періоді становить 1630.

Наведені цифрові показники свідчать про те, що Бориспільський міськрайонний суду Київської області працює злагоджено і ефективно. Правосуддя здійснюється належним чином, приділяється увага якості здійснення правосуддя, із дотриманням строків розгляду, та вживаються необхідні заходи для забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини, прав та інтересів юридичних осіб та держави.  

Судді  та працівники апарату суду  визнали належним рівень стану організації та здійснення правосуддя Бориспільським міськрайонним судом Київської області, діяльність якого була спрямована на реалізацію конституційних гарантій забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб та держави. 

Стосовно процесу та організації роботи працівників суду виступила й керівник апарату Бориспільського міськрайонного суду Київської області Тетяна Семешко. Розповіла про заходи, які здійснено для налагодження належної роботи суду та здійснення правосуддя, висвітлила роботу апарату суду в сфері організаційного забезпечення суду, організації роботи з ведення обліково-статистичної роботи, навчання та підвищення кваліфікації суддів і державних службовців, ведення в суді архівної роботи, організації роботи служби судового розпорядника, організації охорони праці, матеріально-технічне забезпечення суду та кадрової роботи.

Наголосила, що усі проблемні питання, що виникають вирішуються у робочому порядку в найкоротші строки. Вживаються усі заходи для налагодження та вдосконалення забезпечення безперебійної роботи працівниками суду для ефективного функціонування судового процесу.

Очільник суду наголосив, що попри наявність позитивних результатів у діяльності суду, необхідно більше акцентувати увагу і на проблемних питаннях, конкретних шляхах їх вирішення та нових пріоритетах, які є на часі.

У ході зборів голова суду Сергій Вознюк відмітив, що Бориспільський міськрайонний суду Київської області справився із навантаженням і виконав поставлені завдання у минулому році.