flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розголошенню не підлягають

25 лютого 2014, 09:03

ДСАУ доручили розробити функціонал, який унеможливить відправлення до Єдиного державного реєстру судових рішень ухвал слідчих суддів. Відповідне рішення РСЗС друкує газета "Закон і Бізнес".

Рада суддів загальних судів

Рішення

13 лютого 2014 року                м.Київ                                                        №12

Щодо дотримання судами загальної юрисдикції Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень

Заслухавши та обговоривши інформацію голови РСЗС Отрош І.О. щодо відповідності внесення місцевими та апеляційними загальними судами судових рішень до ЄДРСР переліку, затвердженому Радою суддів та погодженому з Державною судовою адміністрацією, про результати перевірок звернень гр. Жукова О.С. щодо дотримання місцевими загальними судами Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень у частині своєчасного внесення судових рішень до реєстру, щодо звернення Генеральної прокуратури стосовно невнесення або несвоєчасного внесення судових рішень до реєстру протягом 2012—2013 років та про звернення голови РСЗС Отрош І.О. до РСУ щодо необхідності внесення змін до Переліку судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень, у частині, що стосується ухвал апеляційних загальних судів, постановлених за результатами перегляду ухвал слідчих суддів місцевих загальних судів, відповідно до ст.113, ч.6 ст.122 закону «Про судоустрій і статус суддів» Рада суддів загальних судів

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію голови РСЗС Отрош І.О. щодо відповідності внесення місцевими та апеляційними загальними судами судових рішень до ЄДРСР переліку, затвердженому Радою суддів та погодженому з Державною судовою адміністрацією, про результати перевірок звернень громадянина Жукова О.С. щодо дотримання місцевими загальними судами Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень в частині своєчасного внесення судових рішень до реєстру, щодо звернення Генеральної прокуратури стосовно невнесення або несвоєчасного внесення судових рішень до реєстру протягом 2012—2013 років та про звернення голови РСЗС Отрош І.О. до РСУ щодо необхідності внесення змін до Переліку судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень, в частині, що стосується ухвал апеляційних загальних судів, постановлених за результатами перегляду ухвал слідчих суддів місцевих загальних судів, взяти до відома.

2. Звернути увагу голів апеляційних та місцевих загальних судів на необхідність забезпечення неухильного дотримання суддями вимог чинного законодавства, зокрема п.13 Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 23.09.2009 №1007.

3. З метою запобігання виникненню негативних наслідків при проведенні досудового розслідування, зобов’язати голів апеляційних та місцевих загальних судів забезпечити дотримання слідчими суддями вимог Кримінального процесуального кодексу та рішення РСУ від 17.02.2012 №4 (із змінами та доповненнями, внесеними рішеннями РСУ від 23 .03.2012 №16, від 21.12.2012 №84) в частині внесення судових рішень до ЄДРСР у відповідності до затвердженого Переліку судових рішень, які підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень.

У випадках наявності чи при виявленні порушень чинного законодавства щодо недотримання суддями вимог внесення до ЄДРСР у відповідності до затвердженого Переліку судових рішень, які підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень, терміново вжити заходи для їх усунення з подальшим обговоренням даного питання на оперативних нарадах із суддями.

Про виявлені випадки вищевказаних порушень та вжиті заходи щодо їх усунення інформувати РСЗС.

Доручити Державній судовій адміністрації вжити заходів щодо розробки функціоналу комп’ютерної програми автоматизації документообігу загального суду Д-3 для заборони відправлення до ЄДРСР ухвал слідчих суддів, постановлених під час здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

4. Доручити ДСАУ вжити заходи щодо проведення щомісячного моніторингу порушення місцевими та апеляційними загальними судами строків надсилання судових рішень до ЄДРСР.

5. Доручити голові РСЗС Отрош І.О. звернутися до РСУ з проханням вирішити питання щодо внесення змін до Переліку судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до ЄДРСР, в частині, що стосується ухвал апеляційних загальних судів, постановлених за результатами перегляду ухвал слідчих суддів місцевих загальних судів.

Голова                                         І.ОТРОШ

  По материалам газеты " Закон и Бизнес "