flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна школа суддів України стане «електронною школою»

03 березня 2014, 09:37

 

 У 2014 році НШСУ  розпочала практичну реалізацію напрацювань в сфері електронних освітніх ресурсів для суддів.

 Зокрема, серед новел –  створення інформаційно-комунікативної системи “Електронна школа”. Так, у НШСУ розпочалась робота над відповідним обґрунтуванням для Уряду (ДСА) та проектом такої Школи. Мотивом для розробки відповідних проектів та документів є бачення НШСУ відносно того, що прозорість, робота в режимі он-лайн, включаючи електронне зарахування до Школи, вже на початкових етапах має утверджувати довіру до суддівської професії. Метою  ж є досягнення максимально можливої автоматизації навчального процесу у діяльності НШСУ, підвищення доступності навчальних матеріалів та тестових завдань.

 Реалізація програми інформатизації НШСУ дасть змогу вирішити заплановані стратегічні завдання, що сприятиме підвищенню рівня інформатизації НШСУ і забезпечить умови для покращення шляхів та методів професійної підготовки кадрів судової системи та буде відповідати все більш активним та конкретним вимогам громадян з розширення інформації про діяльність судів та установ судової системи.

 Серед пріоритетних завдань програми інформатизації НШСУ є створення інтегрованої електронної інформаційно-аналітичної системи «Електронна школа» та її окремих підсистем, таких як:

- навчальні програми ;

- тестові та контрольні завдання;

- електронна бібліотека;

- аналітика та статистика;

- підсистема відеоконференцзв'язку;

- документообіг.

Наразі проводиться робота у напрямку вдосконалення та оптимізації офіційного веб-сайту організації.

Тож незабаром НШСУ зможе постати в якісно новій інформаційно-технічній оболонці.