flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З бланків нотаріальних документів приберуть голограми

12 березня 2014, 09:59

Відтепер при виготовленні бланків нотаріальних документів не використовуватимуться голографічні елементи з фольги та деметалізованих елементів.

Міністерство юстиції ініціює внесення змін до постанови «Про внесення зміни до пунктів 18-20 Порядку витрачання, зберігання, обігу спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання», повідомляє видання «Закон і Бізнес» з посиланням на Урядовий портал.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, завдяки цьому вдасться суттєво зменшити вартість виготовлення нотаріальних документів та спеціальних бланків реєстрів Міністерства юстиції України.

Голографічний елемент є найдорожчою складовою бланку. Окрім того, зазначає Міністр, виготовлення цих елементів здійснюється виключно з імпортованих матеріалів, що призводить до ризику не прогнозованої зміни вартості бланку в результаті коливань курсу гривні до євро чи долару США.

«На сьогодні ціна спеціальних бланків коливається від 5,4 до 18,9 грн. Вартість нових документів становитиме лише 2,5 грн. для всіх видів бланків. А економія державного бюджету становитиме 163 млн. грн. на рік», - завірив Павло Петренко.